Programarea cursurilor de formare initiala a mediatorilor la Cluj-Napoca

Intrarea in vigoare a prevederilor Legii 115/2012 de la 1 ianuarie 2013 va avea un impact major asupra medierii in Romania si va pune o presiune semnificativa asupra comunitatii mediatorilor, care vor trebui sa raspunda solicitarilor unui numar de clienti. Evaluarile Institutului Transilvan de Mediere, care concorda cu cele ale Consiliului de Mediere, arata ca numarul actual de mediatori activ nu va fi suficient pentru a raspun de eficient nevoilor crescute ale pietii.

In consecinta, Institutul Transilvan de Mediere a semnat un protocol de cooperare cu Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, care prevede punerea in comun a resurselor celor doua institutii pentru promovarea si dezvoltarea medierii in Romania. Ca urmare, incepand cu1 ianuarie 2013, Institutul Transilvan de Mediere va organiza lunar cursul de formare initiala a mediatorilor MEDIATOR I, curs autorizat de Consiliul de Mediere, la Cluj-Napoca. Mai mult, cooperarea cu FSPAC da posibilitatea oferirii cursului unor grupe mai mici (minim 8 persoane, maxim 16) si a scaderii taxei de participare la 2500 de lei. Mai mult, cei care doresc sa participe si platesc integral taxa de participare cu minim doua saptamani inainte de inceperea cursului vor beneficia de un discount de 10%.

Institutul Transilvan de Mediere este acasa in Cluj-Napoca. Este orasul in care ne-am format, in care traim si in care ne desfasuram activitatea. Intelegem sa ne aducem contributia la dezvoltarea  acestui oras, prin mijloacele modeste care ne stau la dispozitie. De aceea, intelegem sa oferim un avantaj comunitatii clujene printr-un acces mai facil si regulat la serviciile oferite de Institutul Transilvan de Mediere.