Mediator Christian-Radu Chereji

chereji-christian

Profesia de mediator este noua in Romania, fiind organizata prin Legea 192/2006, ulterior modificata si completata prin Legea 370/2009, OG 13/2010 si Legea 202/2010. Conform prevederilor acestor legi, disputele din domeniul civil, comercial, familie sau penal (cu anumite limite in acest caz) pot fi solutionate prin apelul la un mediator, care asista partile in cautarea unei solutii reciproc avantajoase, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate .

Biroul de mediator Christian-Radu Chereji, autorizat de catre Consiliul de Mediere in anul 2008, pune la dispozitia clientilor servicii de mediere, consultanta, training si coaching, beneficiind de experienta nationala si internationala de peste 10 ani a dr. Christian-Radu Chereji in domeniul studiilor de conflict si a practicii managementului conflictelor.

Dr. Christian-Radu Chereji este fondatorul si directorul Centrului de Studii de Conflict din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, fondator si coordonator al programului international de master Crisis and Conflict Management, fondator al Asociatiei Mediatorilor Ultrasilvam si Institutului Transilvan de Mediere, formator principal si examinator national acreditat de Consiliul de Mediere, autor al mai multor studii in domeniul metodelor de management si solutionare a conflictelor.

Apeland la serviciile biroului de mediator Christian-Radu Chereji aveti posibilitatea nu numai de a va solutiona disputele in mod eficient si durabil, la costuri si intr-o durata de timp rezonabile, dar si de a deprinde cunostintele si abilitatile necesare pentru a face fata cu succes provocarilor viitoare, atat in familie, cat si in comunitate sau la locul de munca.

Suntem diferiti, astfel ca avem opinii si interese diferite. Ca urmare, conflictele sunt inevitabile – ceea ce face insa diferenta este modul in care le abordam, le gestionam si le solutionam. Biroul de mediator Christian-Radu Chereji va ofera sansa de a invata sa transformati orice conflict intr-o oportunitate si de a castiga din fiecare astfel de situatie!

Servicii de mediere

Prin mediere se pot solutiona dispute de familie, civile, comerciale, comunitare, penale si de alta natura, atat timp cat partile afalte in disputa pot dispune de drepturile implicate. Cu alte cuvinte, nu poti divorta prin mediere (divortul trebuie pronuntat, dupa caz, de instanta, de functionarul starii civile sau de notarul public) dar poti sa-ti structureze acordul de partaj, poti decide asupra custodiei copiilor, cuantumului pensiei alimentare etc.

Apelati la mediere daca:

1. Vreti ca negocierile cu celelalte parti implicate sa se desfasoare confidential, fara public si fara presa de scandal, feriti de ochii indiscreti ai altora

2. Vreti sa solutionati disputa intr-un timp relativ scurt (istoric, nu geologic, daca se poate), pe parcursul catorva intalniri intr-un termen de cateva zile sau saptamani (depinzand de timpul alocat de dvs. pentru solutionare), si nu in durata a luni si ani de zile

3. Preferati sa decideti dvs. asupra modului de solutionare, nu sa lasati decizia la indemana altora (mai ales a instantelor de judecata, care seamana, din pacate, cu loteria mai degraba decat cu justitia)

4. Doriti sa participati la mediere atunci cand aveti timp si dispozitie, nu atunci cand sunteti adusi cu forta prin citatie, indiferent de disponibilitatea dvs.

5. Sunteti interesati de stingerea integrala a disputei, astfel incat sa va puteti continua viata in liniste, fara cosmarul incertitudinilor, a ineficientei, a cheltuielilor crescande de judecata, a incompetentei si coruptiei si a vesnicelor neplaceri generate de un conflict care revine constant in viata dvs.

Daca sunteti implicat intr-o disputa si doriti sa beneficiati de avantajele descrise mai sus, contactati-ma prin intermediul Institutului Transilvan de Mediere, la telefon +40-757-405-054 sau e-mail office@ultrasilvam.ro . Oricare ar fi metoda de apel, va voi pune la dispozitie informatii complete cu privire la modalitatea cea mai eficienta de solutionare a problemei dvs. Daca doriti sa parcurgeti traseul intortocheat, nesigur, ineficient si de lunga durata, cu cheltuielile aferente, al unui proces in instanta, atunci nu sunt eu acela dar va urez succes si va stau la dispozitie cu orice intrebari sau necesitati legate de solutionare ati avea.

Daca recurgeti la serviciile Biroului de Mediator Christian-Radu Chereji, veti avea posibilitatea de a dispune de consiliere din partea unui profesionist in domeniul proceselor decizionale si solutionarii amiabile a disputelor, cu o experienta academica si de cercetare de peste 15 ani si o experienta practica de 7 ani. Specialitatea mea sunt conflictele comunitare (conflicte de vecinatate, conflicte dintre cetateni si institutii publice, conflicte dintre companii si institutii publice, elaborare de politici publice, alocare de resurse, protectia mediului si dezvoltarea sustenabila a comunitatilor cu precadere rurale) si cele legate de managementul organizational  (conflicte intre management si angajati, intre diviziunile organizatiei, dispute legate de organizare, managementul resurselor umane, identificare de obiective, planificare strategica, alocare de resurse si evaluare, procese decizionale, competitivitate si productivitate), dar raman la dispozitia dvs. pentru orice fel de problema ati avea – de familie, civila, penala, organizationala, comerciala etc.

Vom incepe colaborarea prin analiza si evaluarea problemei dvs., pentru ca, impreuna, sa gasim calea cea mai potrivita de solutionare a acesteia. Daca problema dvs. implica aspecte de natura legala, prezenta avocatului dvs. este indicata; daca nu aveti unul, putem apela impreuna la un expert in domeniu cu care avem un acord de parteneriat. Odata stabilita o strategie de initiere, voi discuta cu cealalta parte implicata in disputa, in vederea obtinerii acordului acesteia de a participa la mediere. Pana aici, nu va costa nimic, decat eventual acoperirea cheltuielilor de deplasare, in cazul in care apar astfel de situatii.

Mai departe, vom stabili cu toti cei implicatii pasii urmatori, documentatia necesara, participarea la sedinte si onorariul pentru serviciile de mediere. Toate aceste decizii nu pot fi luate decat cu acordul explicit al dvs. Urmeaza semnarea contractului de mediere si derularea sedintelor in vederea gasirii celei mai avantajoase solutii pentru problema cu care va confruntati. Veti beneficia constant de consiliere din partea mea, vom explora impreuna cele mai diverse aspecte ale disputei dvs., tinand cont constant de nevoile dvs. (a tuturor celor care participa la mediere) si vom cauta varianta cea mai eficienta de solutionare a problemei, cu respectarea intereselor si nevoilor tuturor.

La final, vom redacta un acord de mediere in care vom cuprinde toate deciziile pe care dvs., partile implicate in disputa, le-ati considerat utile pentru rezolvarea problemei. Veti apela la un consultant juridic pentru a verifica legalitatea deciziilor luate. Veti beneficia de sprijinul mediatorului in procesul de implementare a termenilor acordului obtinut, astfel incat rezultatul medierii sa fie stingerea definitiva a disputei, si nu obtinerea unei hartii fara valoare sau a unei sentinte nedrepte sau inaplicabile.

Onorariile mele sunt proportionale cu volumul de munca implicat de solutionarea disputei prezentate, si nu cu valoarea tranzactiei realizate. Etica mediatorului interzice corelarea onorariul cu valoarea bunurilor sau tranzactiei care face obiectul medierii. Personal, inteleg sa aplic principiile codului etic in litera si spiritul acestuia, reputatia mea profesionala valorand mai mult decat o suma oarecare de bani pe care as obtine-o altfel.

Onorariul il stabilim impreuna, in functia de complexitatea cazului dvs., de numarul de parti implicate, de necesitatea (acolo unde se aplica) de a ma deplasa inafara municipiului Cluj-Napoca pe parcursul medierii si in interesul acesteia, de durata estimata a medierii. Ca indice de valoare, onorariul minim este de 300 lei pentru persoane fizice, pentru o mediere cu o durata de 2-4 ore (sedinta efectiva), cu adaugarea a 150 lei pentru fiecare ora efectiva de mediere in plus. Putem negocia onorariul, in situatii speciale, si pentru intregul caz, suma minima fiind atunci de 900 lei pentru 2 saptamani de munca per total. Pentru persoane juridice, cuantumul este de 900 lei pentru sedinta efectiva (cu 300 lei pentru fiecare ora in plus) si 2,700 lei pentru intregul caz, la o durata estimata de 2 saptamani. Evident, onorariul se imparte (de preferinta in parti egale) la numarul de parti aflate in disputa. Spre exemplu, in cazul unui acord de partaj dintre doi soti pe cale de a divorta, pentru o sedinta de 2-4 ore, la un onorariu minim de 300 lei, fiecare va avea de platit 150 lei (in cazul incare cei doi s-au inteles sa suporte in mod egal onorariul).

In functie de particularitatea cazurilor, se pot realiza alte aranjamente cu privire la onorariu, modalitate de derulare a sedintelor (teleconferinta, videoconferinta, e-mail, Skype etc.) si localizare, in functie de nevoile dvs. si de specificul problemei.

Training, mentoring, coaching

Prin intermediul programelor Institutului Transilvan de Mediere, va stau la dispozitie cu o varietate de cursuri de formare intiala si continua a mediatorilor, precum si o gama de cursuri specializate cu destinatie speciala (firme, institutii publice, organizatii non-guvernamentale). Aceste cursuri se refera la metode si tehnici din domeniul proceselor decizionale, managementului conflictelor, utilizarii metodelor de solutionare amiabila a disputelor in vederea dezvoltarii sustenabile si protectiei mediului, cresterii productivitatii si competitivitatii organizatiilor private si publice, managementului crizelor. Programa de curs are design-ul solicitat de client, iar onorariile sunt stabilite prin negociere, in functie de solicitare.

Sunt formator principal autorizat de Consiliul de Mediere prin Hotararea 987/06.06.2008, lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Comunicare si Relatii Publice al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca (din 1995), evaluator national in domeniul formarii mediatorilor si consultant al Primariei Municipiului Cluj-Napoca pentru mediere comunitara. Am experienta in domeniul politicilor publice (elaborare, procese decizionale, management de crize si conflicte, alocare de resurse) si managementului organizational (identificare de obiective, elaborare planuri strategice – business, operational, marketing, management de risc, management resurse umane, implementare de sisteme de management a conflictelor). Sunt fondatorul Centrului pentru Studiul Conflictelor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, fondatorul Asociatiei Mediatorilor Ultrasilvam si Institutului Transilvan de Mediere. Sunt membru al Amnesty International, International Studies Association si Mediators Beyond Borders.

Daca ma vreti, ma puteti avea, chiar daca nu sunt ieftin!

check_my_profile_at_IMI