Programul Master Mediator

In vederea racordarii mediatorilor din Romania la standardele internationale si a facilitarii certificarii lor de catre International Mediation Institute, Institutul Transilvan de Mediere a initiat programul Master Mediator, deschis mediatorilor experimentati din tara si din strainatate.

Programul Master Mediator este un program de evaluare a cunostintelor, abilitatilor si experientei mediatorilor, realizata in baza standardelor impuse de IMI. Mediatorii care doresc sa participe la acest program trebuie sa indeplineasca minim conditiile necesare pentru a fi mediator profesionist recunoscut de TIM. Acestea implica :

  • minim 40 de ore de formare continua pe parcursul ultimilor 2 ani, prin participarea la cursurile oferite de TIM sau alte programme agreate
  • minim 5 cazuri de mediere gestionate, din care minim unul beneficiind de onorariu semnificativ
  • pentru mediatorii din Romania, minim 1 an in cadrul Programului de Mentoring TIM/UMA sau YMI
  • pentru mediatorii dinfara Romaniei, minim 5 evaluari provenite de la beneficiari ai serviciilor de mediere ai aplicantului, sub forma IMI Feedback Form
  • evaluare de catre comisia TIM/UMA, conform regulilor din cadrul Programului de Mentoring TIM/UM

Pentru a deveni Master Mediator, participantul trebuie sa faca dovada a minimum 20 de cazuri de mediere gestionate, cu un minim de 200 de ore de mediere pe total, din care minim 5 cazuri sa beneficieze de onorariu semnificativ. Participantul va fi evaluat de o comisie formata din 3 membri – 1 expert TIM si 2 evaluatori nationali aflati pe lista Consiliului de Mediere. Evaluarea se va face de catre comisie in baza a minim 10 procese-verbale de finalizare a cazurilor de mediere gestionate de participant (din care trebuie sa rezulte cu claritate durata medierilor) si a minim 10 formulare de feedback de tip IMI furnizate de beneficiari ai medierilor respective, la care se adauga gestionarea in calitate de mediator a unui role-play extensiv, cu o durata de 3 zile, care testeaza participantul pe 3 arii de interes : stapanirea procedurilor de mediere, stapanirea abilitatilor fundamentale ale mediatorului si capacitatea de rezistenta si de lucru in conditii de stres si oboseala.

Pe parcursul programului, participantul beneficiaza de asistenta unui expert TIM care are rolul de consilier si antrenor.

Taxa de participare :      6,000 lei